groepsbehandeling psychische problemen GGZ Drenthe

Onze hulp

Behandelingen A-Z voor mij

Samen werken aan herstel


De gevolgen van psychische problemen maken het moeilijker dagelijkse dingen te doen, of relaties op te bouwen. Erbij horen en gewoon meedoen in de maatschappij, dat is waar het om draait in het leven. Bijvoorbeeld met werk, studie, sport en sociale contacten. Als dat niet vanzelf lukt, kan GGZ Drenthe u helpen bij het opnieuw inrichten van uw leven. Uw doelen en wensen zijn het uitgangspunt. We kijken naar wat u allemaal nog wél kunt en niet alleen naar uw beperkingen. Samen werken we aan herstel en kwaliteit van leven.

Hulp bij crisis


 Hieronder staat uitgelegd met wie u contact op moet nemen bij een crisis.

Niet ingeschreven bij GGZ Drenthe Neem contact op met uw huisarts Neem contact op met de huisartsenpost
Ingeschreven cliënten Neem contact op met de persoon die u behandelt of een vervanger Bel met (0592) 33 48 00
Wie? Tijdens kantoortijden
(08.30 – 17.00 uur)
Buiten kantoortijden

Werkwijze crisisdienst (buiten kantooruren)
Als u de crisisdienst belt, proberen we eerst uw vraag telefonisch te beantwoorden. Lukt dit niet, dan nodigen we u uit voor een gesprek. Hierbij betrekken we uw familie en/of mantelzorger(s) zoveel mogelijk. De crisismedewerker probeert een oplossing te bedenken voor de korte termijn, tot u weer terecht kunt bij een behandelafdeling.

Hulp aan kinderen


Psychische problemen bij kinderen kunnen lastig zijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor ouders, vriendjes of school. GGZ Drenthe kan kinderen met psychische problemen helpen. Op verwijzing van uw huisarts kunnen u en uw kind bij GGZ Drenthe terecht. Wij zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, óók voor kinderen.

Heeft uw kind hulp nodig van GGZ Drenthe? Bekijk dan samen de film. Daarin leggen we op een eenvoudige manier uit hoe het bij ons gaat.


Cliëntinformatie A-Z

Voor familie

Wanneer u voor het eerst te maken krijgt met psychische problemen van een familielid , kan dat vragen, angst en onzekerheid oproepen. U krijgt te maken met een persoon die verandert en soms moeilijk te bereiken of te begrijpen is. Vaak duurt het een tijdje voordat een diagnose gesteld is en de hulpverlening op gang komt. Maar ook na jaren kunt u nog steeds schrikken of bang worden als u zich realiseert dat het (weer) mis gaat. GGZ Drenthe probeert familieleden zo goed mogelijk te informeren, te betrekken en te ondersteunen. U kunt hiervoor terecht bij de familievertrouwenspersoon en de naastbetrokkenenraad.

Familievertrouwenspersoon
Wanneer u als familie, vriend of kennis betrokken raakt bij iemand met psychische problemen, dan kan dat best lastig zijn. Misschien heeft u vragen? Bijvoorbeeld over de oorzaak van de problemen en de behandeling. Of loopt het contact tussen u en GGZ Drenthe niet zoals u verwachtte? De familievertrouwenspersoon kan u helpen.

Familievertrouwenspersoon


Naastbetrokkenenraad
De Naastbetrokkenenraad van GGZ Drenthe geeft een stem aan familieleden en andere direct betrokkenen van cliënten van GGZ Drenthe. De Naastbetrokkenenraad komt op voor de belangen van familie en naastbetrokkenen en geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de directie en managers van GGZ Drenthe.
Naastbetrokkenenraad

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

    * Deze velden zijn verplicht

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het
Aanmeld- en Informatiecentrum (o592) 74 14 14

naar boven