Duurzaam Verblijf

Korte beschrijving

Hoe gaat het bij Duurzaam Verblijf?

U kunt vanwege de gedragsproblemen van uw psychiatrische stoornissen bij de reguliere geestelijke gezondheidszorg niet de behandeling krijgen die u nodig heeft. Bovendien bent u niet gemotiveerd voor behandeling mede omdat u geen vertrouwen heeft in de hulpverlening. Uw behandelaar heeft u daarom aangemeld voor Duurzaam Verblijf. Verwijzing naar Duurzaam Verblijf gaat via de toeleidingscommissie. Het gaat om een gedwongen opname via een rechterlijke machtiging (RM) of een ISD maatregel. Via de verwijzer krijgt u te horen wanneer u wordt opgenomen in Duurzaam Verblijf. In Duurzaam Verblijf wordt zo snel mogelijk een behandelplan opgesteld. De behandeling is op maat gemaakt en is gericht op een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de samenleving. Alle behandelingen die u kent uit eerdere opnames zijn ook beschikbaar in Duurzaam Verblijf. Daarnaast wordt er speciale aandacht gegeven aan dagactiviteiten. Bij Duurzaam Verblijf is er veel aandacht voor het beter leren omgaan met problemen en beperkingen. Uw verblijf in de kliniek is vooral bedoeld om te achterhalen wat er precies aan de hand is. Ook kijken we samen met u welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst.

Met vragen of klachten over de hulp van GGZ Drenthe kunt u naar de patiëntenvertrouwenspersoon.

 
Patiënten, familie en hulpverleners hebben elkaar nodig. Een goede samenwerking met de familie kan een positief effect hebben op de behandeling. Wij werken waar mogelijk graag samen met familie aan het verbeteren van de situatie van de patiënt. De meeste patiënten in Duurzaam Verblijf hebben echter geen netwerk. Contacten met familie zijn verbroken of er is geen familie bekend. Waar mogelijk proberen we het contact te herstellen. Als er geen familie is proberen we een netwerk op te bouwen. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten en cursussen waar u informatie of steun kunt krijgen. Voor informatie, advies en ondersteuning staat ook onze familievertrouwenspersoon voor u klaar.  
Verwijzing naar Duurzaam Verblijf gaat via de toeleidingscommissies in de drie genoemde steden en de opname wordt gerealiseerd via een rechterlijke machtiging (RM) of een ISD maatregel. Als u een patiënt heeft die volgens u in aanmerking komt voor opname in Duurzaam Verblijf, dan kunt u contact opnemen met de contactpersoon Duurzaam Verblijf bij de GGD in Groningen, Amsterdam of Rotterdam. De toeleidingscommissie beslist of de patiënt kan worden aangemeld. Zodra de RM is afgegeven, administratieve zaken en eventueel een zorgverzekering zijn geregeld, volgt opname in Duurzaam Verblijf. Het is niet mogelijk patiënten rechtstreeks aan te melden bij Duurzaam Verblijf.  

Actueel

Nieuws

Klateringerweg 22 Beilen overzicht Duurzaam Verblijf GGZ Drenthe
vrijdag 15 september 2017
Zaterdag 30 september organiseert Duurzaam Verblijf van 13.00 tot 16.00 uur een open dag voor omwonenden, dorpsgenoten en andere belangstellenden. Aanmelden is niet nodig, er worden de hele middag rondleidingen over het terrein gegeven. In de kliniek voor Duurzaam Verblijf aan de Klateringerweg verblijven ongeveer honderd dak- en thuislozen met ernstige psychiatrische problemen en een verslaving, ...
donderdag 4 mei 2017
Vrijdag 12 mei organiseert GGZ Drenthe een dag vol activiteiten voor patiënten en medewerkers van Duurzaam Verblijf. De zogeheten meedoe-dag is een vervolg op de jaarlijkse sportdag. Behalve sportieve activiteiten zijn er dit jaar ook creatieve workshops. Zoals voorgaande jaren doen er weer diverse teams mee van patiënten en medewerkers van Duurzaam Verblijf locatie Beilen ...

Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen.

Een vraag stellen aan Duurzaam Verblijf

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

    * Deze velden zijn verplicht

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met
Duurzaam Verblijf (0593) 85 51 11

naar boven