Opname

Als iemand last heeft van ernstige psychische problemen, dan kan een opname volgen. Tijdens een opname verblijft iemand voor kortere of langere tijd dag en nacht bij GGZ Drenthe. Op deze manier er voldoende gelegenheid om aan de problemen te werken. Tijdens de opname worden verschillende behandelingen ingezet en als het nodig is verpleging. Bij een opname is een eigen kamer met bed beschikbaar. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Bezoek is altijd mogelijk in overleg met de opnameafdeling.

Gedwongen opname
Er is verschil tussen vrijwillige en gedwongen opname. Bij een vrijwillige opname bepaalt iemand samen met een behandelaar wanneer hij of zij weer naar huis mag. Bij een gedwongen opname mag een cliënt de instelling alleen verlaten als daarvoor toestemming is. Bij een gedwongen opname is de wet Bijzondere Opneming in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) van toepassing.

Folder Gedwongen opname met een Rechterlijke Machtiging (RM)
Folder Gedwongen opname met een inbewaringstelling (IBS)

Een vraag stellen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

    * Deze velden zijn verplicht

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het
Aanmeld- en Informatiecentrum (0592) 74 14 14

naar boven