Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen

Korte beschrijving

Aanvullende info

Een behandeling bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen wordt vergoed als er sprake is van een psychische stoornis of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. Overleg voor u in behandeling gaat met uw zorgverzekeraar over de voorwaarden voor verwijzing, de kosten en vergoeding. Het wettelijke eigen risico is van toepassing. 

Hoe kan Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen helpen?

Hoe gaat het bij Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen?

Alle kinderen en volwassenen die naast psychische problemen langdurige slaapproblemen hebben, kunnen met een verwijzing van een (huis)arts of andere medische verwijzer bij het Slaapcentrum terecht. De medewerkers van het Slaapcentrum luisteren goed naar uw verhaal. Op grond van deze informatie wordt meestal een aanvullend onderzoek afgesproken. De diagnose die op basis daarvan wordt gesteld, leidt tot een voorstel tot behandeling van de slaapproblemen. Deze behandeling vindt plaats na of gelijktijdig met de behandeling van de psychische problemen.

Behandelmogelijkheden
De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en omvatten onder andere informatie over slaap (in slaap vallen, doorslapen), slaaphygiëne (zoals op vaste tijden naar bed gaan, afleiding voorkomen), vormen van therapie of adviezen voor de levensstijl en het slaapgedrag, lichttherapie, aanpassen of voorschrijven van medicijnen, psychotherapie tegen nachtmerries en steun bij de ademhaling in de nacht. 

  Foto_Onze_werkwijze_mij
Wanneer u als familie, vriend of kennis betrokken raakt bij iemand met psychische problemen en slaapproblemen, dan kan dat best lastig zijn. Misschien heeft u vragen? Bijvoorbeeld over de behandeling? Stel ze aan de medewerkers van het Slaapcentrum. Voor informatie, advies en ondersteuning staat ook onze familievertrouwenspersoon voor u klaar.   Foto_Onze_werkwijze_familie

Aanmelden bij het Slaapcentrum kan als een DSM diagnose is vastgesteld of een vermoeden daarvan. Aanmeldingen kunt u sturen naar het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen. Ook kunt u hier terecht met vragen over behandelmogelijkheden en actuele wachttijden voor slaapstoornissen. Nadat u een cliënt heeft aangemeld voor behandeling van ernstige slaapproblemen, ontvangt de cliënt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een eerste bezoek. De behandeling van de psychische problemen vindt voor of tijdens de behandeling van de slaapproblemen plaats.

Tijdens de intake wordt gekeken welke problemen er zijn en welke informatie nodig is om een diagnose van een slaapstoornis te kunnen stellen. De resultaten van de verschillende metingen worden besproken in een multidisciplinair overleg. Hierbij zijn een slaapdeskundige neuroloog, psychiater, psycholoog en psychiatrisch verpleegkundige aanwezig. Tijdens dit overleg wordt de diagnose gesteld en een behandelplan voor de slaapproblematiek opgesteld. Samen met de cliënt wordt dit behandelplan verder uitgewerkt. In dit behandelplan is vastgelegd wat het doel is van de behandeling en hoe deze eruit zal zien.

Wij houden u met enige regelmaat op de hoogte van het verloop van het slaaponderzoek en de slaapbehandeling. Ook ontvangt u van ons een bericht als de slaapbehandeling is beëindigd. Hierin staat onder andere beschreven waaruit de slaapbehandeling heeft bestaan, samen met informatie of advies over een eventueel vervolg van de slaapbehandeling en voorgeschreven medicatie.

  Foto_Onze_Werkwijze_behandelaar

Actueel

Nieuws

Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen.

Een vraag stellen aan het
Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

    * Deze velden zijn verplicht

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met
het Slaapcentrum voor Psychiatrie  (0592) 33 46 79

naar boven