Achtergrond afbeelding KJP

Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Korte beschrijving

Aanvullende info

  •             Toestemming                                    
  •                School                                    

Hoe kan Kinder- en Jeugdpsychiatrie helpen?

Hoe gaat het bij Kinder- en Jeugdpsychiatrie?

Aanmelden 
Voor behandeling van uw kind bij GGZ Drenthe heeft u altijd een verwijzing nodig van uw (huis)arts of de gemeente. Nadat u bent aangemeld, krijgt u van ons een uitnodiging voor een eerste gesprek. Het hangt af van de leeftijd van het kind wie voor dit eerste gesprek worden uitgenodigd.  We luisteren naar uw verhaal en dat van uw kind en bespreken de klachten. Soms is meer onderzoek nodig. Daarna maken wij een behandelplan dat we samen met u en uw kind bespreken of wijzen we uw kind met een gericht advies door. In een behandelplan staat wat er aan de hand is (diagnose) en wat we er aan kunnen doen. Als u en uw kind het er mee eens zijn, beginnen we met de behandeling. 

 

 Foto_werkwijze_kind_voormij
Wij kijken bij het stellen van de diagnose ook uitgebreid naar hoe de klachten zich hebben ontwikkeld. Hierbij kijken wij niet alleen naar het kind, maar ook naar zijn omgeving. En hoe het gaat in het dagelijkse leven, thuis en met familie. Als het nodig is, betrekken wij familie bij de behandeling.Ouders en familieleden van kinderen met psychische problemen kunnen bij GGZ Drenthe terecht voor steun. Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd waar u voorlichting kunt krijgen en vragen kunt stellen. Voor informatie, advies en ondersteuning staat ook onze familievertrouwenspersoon voor u klaar. 

 

    Foto_werkwijze_kind_voorfamilie
Bij GGZ Drenthe is een centraal aanmeldcentrum waar verwijzers terecht kunnen voor het aanmelden van cliënten. Ook kunt u hier terecht met vragen over behandelmogelijkheden, actuele wachttijden en hulp bij een crisis. Binnen dit aanmeldcentrum werken gespecialiseerde KJP-triagemedewerkers. Hiermee zijn wij als KJP voor verwijzingen tijdens kantooruren altijd direct bereikbaar. De triage-medewerkers zorgen ervoor dat aanmeldingen op de goede plek terecht komen en dat de verwezen kinderen en jeugdigen zo snel mogelijk geholpen worden.Nadat u een cliënt heeft aangemeld, wordt hij/zij zo snel mogelijk uitgenodigd voor een eerste gesprek: de intake. Tijdens de intake wordt gekeken welke problemen er zijn. Aan de hand
hiervan wordt samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Hierin staat vastgelegd wat het doel is van de behandeling en hoe deze eruit zal zien.
Wij houden u met enige regelmaat op de hoogte van het verloop van de behandeling. Ook ontvangt u van ons een bericht als de behandeling is beëindigd. Hierin staat onder andere beschreven waaruit de behandeling heeft bestaan. Ook vindt u hierin informatie of advies over een eventuele vervolgbehandeling en voorgeschreven medicatie (tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt).

 

  Foto_werkwijze_kind_voorverwijzer

Actueel

Nieuws

Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen.

Een vraag stellen aan
de Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met het
Aanmeld- en Informatiecentrum (o592) 74 14 14

naar boven