Gezinspsychiatrie

Korte beschrijving

Hoe gaat het bij Gezinspsychiatrie?

U kunt door verschillende hulpverleners worden aangemeld voor Gezinspsychiatrie. Vaak is dat een hulpverlener vanuit de jeugdzorg, de kinder- en jeugdpsychiatrie of de volwassenenpsychiatrie. Daarna krijgt u van ons een uitnodiging voor een intakegesprek. Daar zijn alle gezinsleden, de aanmelder en minstens twee medewerkers van de Gezinspsychiatrie bij aanwezig. U krijgt alle ruimte om uw verhaal te vertellen en we bespreken de problemen en gaan op zoek naar oplossingen. Soms zijn meer gesprekken nodig. Tijdens de intake wordt uitgezocht of de Gezinspsychiatrie nuttig voor jullie kan zijn. En welke vorm van behandeling dan het beste bij jullie past.

 

Cliënten, familie en hulpverleners hebben elkaar nodig. Een goede samenwerking met u kan een positief effect hebben op de behandeling van uw partner, familielid of goede bekende. Daarom werken wij graag met u samen. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten en cursussen waar u informatie of steun kunt krijgen. Voor informatie, advies en ondersteuning staat ook onze familievertrouwenspersoon voor u klaar.

 

Voor informatie of aanmeldingen Gezinspsychiatrie kunt u contact opnemen met onze intakefunctionaris. Zij kan al uw vragen beantwoorden, neemt uw aanmelding in behandeling en is uw contactpersoon tot aan het intakegesprek.
Via telefoon (0593) 53 53 44 of via het formulier stel een vraag onderaan deze pagina. Ook voor vragen over behandelmogelijkheden en actuele wachttijden. Nadat u een cliënt heeft aangemeld, ontvangt de cliënt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een eerste bezoek aan Gezinspsychiatrie. Tijdens de intake wordt gekeken welke problemen er zijn. Aan de hand hiervan wordt samen met de cliënt een behandelplan opgesteld. Hierin staat vastgelegd wat het doel is van de behandeling en hoe deze eruit zal zien.

Gedurende de behandeling blijft het behandelteam en het gezin contact houden met de aanmelder, die als opdrachtgever fungeert. Zo blijft de voortgang van de zorg voor het gezin, zo goed mogelijk gewaarborgd. Daarom is het noodzakelijk dat de aanmelder aanwezig is bij de intake en de evaluaties.

Gezinnen van veteranen en dienstslachtoffers kunnen alleen doorverwezen worden via partners van het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV).

 

Actueel

Nieuws

Agenda

Op dit moment zijn er geen evenementen.

Een vraag stellen aan Gezinspsychiatrie

Lees ook onze veelgestelde vragen of stel hier direct uw vraag
  • Vul de naam in waar we u mee mogen aanspreken.
  • Dit adres wordt alleen gebruikt om het antwoord naar te versturen.
  • Voor vragen kunt u tijdens kantooruren ook telefonisch contact opnemen. Zorgvragen over uw persoonlijke psychische situatie behandelen wij niet per e-mail. Uw persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor het reageren op uw bericht. De gegevens worden niet langer bewaard dan nodig is. Het beantwoorden van uw e-mail kan enkele dagen duren.

    * Deze velden zijn verplicht

Bellen (tijdens kantooruren) kan ook met
Gezinspsychiatrie (0593) 53 53 44

naar boven